keskiviikko 10. joulukuuta 2014

RMO Joulukalenteri - 10. LUUKKU

Hobitti - Viiden armeijan taistelu päättää uljaasti Hobitti trilogian. Edellinen elokuva päättyi Smaugin suuttumiseen ja jätti mahdollisuudet aloittaa viimeinen elokuva toiminnalla ja niin se aloitettiinkin. Oikeastaan koko 2,5h oli lähestulkoon pelkkää sotaa tai siihen valmistautumista. Se ei kuitenkaan puuduttanut ja jaksoi olla mielenkiintoista koko ajan. Toivoin jossain vaiheessa ettei elokuva lopu ikinä. Mitä nyt käyn katsomassa huikeissa yönäytöksissä nyyh.

Viimeinen Hobitti kertoo lähestulkoon vain siitä kuinka eri armeijat haluavat valloittaa vuoren. Kääpiöt Throrin Tammikilven johdolla ovat linnoittautuneet vuoreen ja rikkaudet saavat Throrin vaipuumaan lievään hulluuteen. Pakkomielle Arkkikiveen ei paljon tilannetta paranna. Järvikansalle luvattu palkkio jää saamatta ja haltijat haluavat myös omat perintökalleutensa vuorensa. Tottakai örkit pääsevät samaan aikaan paikalle ja sota-asettelu on valmis.

Elokuvaan oli tunkaistu muutama kohtaus jotka eivät varsinaisesti kuljettaneet juonta eteenpäin ja saattoivat vain sekoittaa katsojaa (ellei tämä tiedä jotain Taru sormusten herrasta -trilogiasta). Esimerkiksi Gandalffin pelastuminen Dol Guldurista. Saruman ei suoranaisesti liity Hobittiin ollenkaan eikä myöskään Sauron tai mustat ratsastajat. Visuaalisesti upeaa ja sain kihistä teatterin penkissä aivojeni huutaessa "minä tiedän minä tiedän".

No mitä mieltä sitten olin elokuvasta? Huikeaa ja taattua Peter Jackson -laatua! Kaunista ja kylle se HFR -laatu on vaan niin nättiä vaikken mitään niistä ymmärräkkään :D Harmitti ettei Smaug ollut mukana kovinkaan kauaa vaikka edellinen leffa lupailikin Smaugia lisää. Oli se kuitenkin mun lempihahmo näistä leffoista, eikä sen takia että ääninäyttelijänä toimi Benedict Humperdinck. Huumoria edellisiin verrattuna oli vähän mutta se vähän mitä löytyi oli laadukasta. Ja pssst mun ultimaattinen suosikkihahmo Aragorn pääsi myös mukaan. Mitä nyt vain nimen muodossa mutta kuitenkin! Jes! (enhän paljastanut liikaa? no en kun ei se liity varsinaisesti mihinkään).

Arvosanaksi 10/10 kyllä nää vaan on mun lemppareita, jos et ole vielä nähnyt (eli et ollut viime yönä) nyt mars teatteriin ja jos et ole nähnyt aiempia Hobitteja tai Taru sormusten herroja mene ja vuokraa tai lainaa tai osta ja katso ne heti! Ja tämä oli käsky.

Tässä oli muuten mun ensimmäinen leffa-arvostelu tän blogin puolella ♥ kivasti pääsi joulukalenteriin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti