perjantai 10. tammikuuta 2014

Amsterdam part 3 "City of lights"

Vaikkei Hollanninmaalla ollut tietoakaan lumesta, joulufiilikseen ja valoihin oli todellakin panostettu. Joka paikassa oli toinen toistaan upeampia valoja ja aivan kuin pikkuisia aurinkoja olisi syttynyt kaduille aina pimeän tullen. Amsterdamissa pimeä tuli yht'äkkiä ja aina yllätyksenä, kävelit siellä korkeiden talojen välissä keinovalojen alla ja kun pääsit avaralle paikalle olikin tullut pilkkopimeää. Pimeällä liikkuminen ei kuitenkaan ollut pelottavaa. Täällä koto Suomessa pelkään paljon enemmän kulkea pimeällä kuin tuolla. Mulla kyllä oli henkivartija mukana koko ajan..
Mun pannukakku objektiivi pääsi oikeuksiinsa näitä valoja kuvatessa. Rakastan sen valovoimaa verrattuna kaikkiin mun pimeisiin objektiiveihin. Kannoin mukaani myös ison zoom-putken mutta enpä sillä yhtään kuvaa napannut. Noita valoja katsellessa tuli olo että haluan räpsiä miljoona "taidekuvaa", tekotaiteellista kakkaa josta yksin voin nautiskella teekupposen äärellä ja haaveilla salaa olevani hipsteri.
Illan tullen kauppiaat sulkivat ovensa ja kantoivat roskansa kaduille. Vähitellen ennen roska-autojen saapumista kaikenmaailman spuget ja muut laitapuolen kulkijat saapuivat vaanimaan kasoja. Jos sieltä vaikka nappaisi muutaman henkarin tai kokonaan uuden huoneen pahvilaatikoista rakennettuun asuntoon sillan alle. Okei toi saattaa olla jo aika kärjistettyä.. Onhan DamDam kuitenkin sen verran siisti kaupunki. Mutta sitä en kiellä etteikö roskapussit kadulla olisi vähän häirinneet.
Voisin vielä pureutua noihin kauppojen aukioloihin. Älkää ihmiset missään nimessä uskoko mitä netissä lukee! Itse olin ihan masentunut kun kuvittelin että kaupat menevät aikaisin kiinni. Torstai on Amsterdamissa päivä jolloin kaikki kaupat ja putiikit ovat auki klo.21-22 asti. Muina päivinä noi klo.19-21 asti ja tämän jälkeen ehtii vielä käymään turisti/krääsäliikkeissä ja museoissa joista osa palvelee sua jopa klo.01 (!!) asti. On ihan tajutonta kun täällä Hämeenlinnassa liikkeet on hyvällä tuurilla klo.15 asti auki.. ja tosiaan internet väitti etteivät kaupat olisi su-ma ollenkaan auki ja muina päivinä menisivät kolmen maissa kiinni..
Amsterdamin yöelämään tutustuminen jäi tällä reissulla välistä, koska suurin osa klubeista on K20, tuli nuori olo kun itselläkään ei ollut ikää. Pubeihin olis kyllä päässyt. Mutta nääh. Kyllä sen kunnon reivausta pitää olla. Amsterdamin DJ:t ja Underground-klubit kuulemma kun ovat kokemisen arvoisia. Lähinkin olisi sijainnut muutaman talon päässä meidän hotellilta.
Paljastan klubeilla käymisen sijaan toimineeni stalkkerina. Oli ihana katsella tyylikkäiden asuntojen valtavista ikkunoista sisään. Ulkona on pimeää ja kylmää, mutta asuinnoissa näkyi iloisia ihmisiä arkiaskareissaan. Keksin kaikille elämäntarinoita. Eräänkin ikkunan ohi kävelimme joka päivä ja tästä pienestä perheestä tuli meille rakas. Mulla on salaa vähän ikävä niitä vaikkei koskaan oikeasti tavattu.

pusspuss ja hyvää uutta vuotta täältä työpaikalta, Dami-sarjasta tulossa vielä muutama postaus. Voitte kommentilla vaikuttaa julkaisenko juttua Seksimuseosta vai en, eli siis haluatteko nähdä mitä kaikkea tämä ihanaakin ihanampi museo piti sisällään? Muistakaa että hiljaisuus on myöntymisen merkki, että sitten on turha tulla valittamaan sopimattomista kuvista. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti