tiistai 26. elokuuta 2014

Big Brother

"Big Brother on ohjelma, joka jakaa suomalaiset puoliksi." En kyllä itse ole täysin tuota mieltä. Toki on niitä jotka ohjelmaa rakastavat ja niitä jotka vihaavat. Mutta on myös niitä joille on ihan sama ja jotka saattavat kurkata muutaman jakson silloin tällöin. Ei ainakaan minusta "vähemmistön" edustajana tässä ikäluokassa tunnu siltä, että tykkääminen-vihaaminen menee 50-50. Kyllä niitä faneja on enemmän.

Itsehän en voi sietää kyseistä ohjelmaa. Formaatti sinänsä on mielenkiintoinen ja voisin kuvitella seuraavani (itsekin kun järjettömän utelias olen) sarjaa mikäli sitä ei pilattaisi noilla taloon kutsuttavilla tyypeillä. Järkyttävää shittiä. En pystyisi katsomaan tuollaisia elämässä epäonnistuneita luusereita sekuntiakaan. Tästä on nyt turha vetäistä siellä hernettä nenään, sillä olen lukenut Subin esittelyt tämän vuoden kilpailijoista ja esimerkiksi Nimo vaikutti huipputyypiltä ja toivon ettei hän saa huonoa julkisuutta BB:n takia. Mutta kun pistää ärsyttämään tuommoiset "hei olen työtön enkä ole viitsinyt mennä edes mihinkään kouluun yläasteen jälkeen ja nyt haluan olla julkkis" -ihmiset ja ne ikinuoret mummot jotka menevät sinne nolaamaan lapsenlapsensa. Mulla ei myöskään ole mitään homoja vastaan mutten ymmärrä sitä, että taloon valitaan aina joku hinttipimpula joka antaa perussuomalaiselle kuvan jossa kaikki homot ovat tuommoisia hienohelmoja pissis-ässällä varustettuina, vaikka tämähän ei todellakaan pidä paikkaansa. Eikä tällainen kuva homoista auta Tahdon-kampanjaa sitten yhtään. Ja kyllä, tämän tekstin kirjoittaja on armoton Niko -fani, en BB-Niko -fani vaan ihan vaan Niko -fani.

On ikävää, että tuollainen "roskaohjelma" on niin suuressa osassa suomalaista kulttuuria. Seiska olisi puolet ohuempi jos BB ei pukkaisi turhaa julkkista ulos kuin mikäkin kiinalainen ilotulitetehdas. Turhat julkkikset ovat tietysti kiinnostavia, olethan sinä tutustunut heihin tv:n tai vastaavan kautta ja tiedät kuinka tuokin poju menetti koiransa viisi vuotiaana ja purkaa suruaan nyt kaksikymmentäviisi vuotiaana juoksemalla maratoonarin lailla baareissa ja naisten liinavaatteissa. On myös mahtavaa kun valtavat tissit omaava tätihenkilö eroaa ja onkin viiden minuutin päästä komean ulkomaalaisen uroon kainalossa. No tottakai se on mahtavaa! Voi elää villeimmätkin fantasiansa toisten kautta.
Viime vuonna seurasin Julkkis BB:tä. Siellä oli Andy McCoy, Tauski, Niko ja pari muuta kiinnostavaa. Tunsin yhteenkuuluvuutta ystävieni kanssa. Tiesin kerrankin mistä puhuttiin ja löysin tavan tuhlata illat tv:n edessä. Pitemmän päälle seuraaminen ärsytti. Aina piti tiettyyn kellon aikaan istua tv:n edessä vaikka olisi voinut olla kivempaakin puuhaa. Joka päivä. Joka ikinen päivä. Ihan kuin olisin seurannut jotain Salkkareita.. Osasin kaikki mainoksetkin jo viikon päästä ulkoa. Mutta silti piti kun se oli niiiin koukuttavaa ja halusin tietää mistä puhutaan kun kerran olin seuraamisen aloittanutkin. Ja mikä huikeinta. Sain kritisoidan julkkisten tekemisiä esimerkiksi twitterissä koska vihdoin minulla oli siihen "oikeus", sillä tiesin mitä kaikkialla tapahtuu.

Pienempänä oli aina ulkopuolinen olo kun en seurannut BB:tä tai Salkkareita tai muita tollasia. Nykyään sillä ei enää niinkään ole väliä. Kaiken tarpeellisen löydän twitteristä tai fb:ni etusivulta jaetuista IS:n linkeistä. Viime vuoden perusteella ymmärrän kyllä miksi ihmiset haluavat ohjelmaa katsoa. Uteliaisuuttaan. Sehän on kuin reaaliaikainen sensuroimaton blogi. Luenhan minäkin blogeja. En vain lue blogeja jotka eivät miellytä. Saan myös valita tuhoanko aivosoluni katsomalla BB:tä vai nautinko laadukkaammasta viihteestä. Enkä myöskään valita siitä. Halusin vain jakaa mielipiteeni.

Eihän BB nyt täysin läpimätä voi olla kun se jaksaa vuodesta toiseen puskea bimboa lehtiin ja sitä jaksetaan katsoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti