maanantai 23. joulukuuta 2013

Amsterdam part 1 Kuinkas sitten kävikään?

Jos jollekin on vielä jäänyt epäselväksi niin tosiaan kasasin pienet viikkorahani yhteen ja kannoin Kallen synttärivuosipäiväjoululahjana Amsterdamiin 28.11.-2.12. ja oli muuten huikein reissu jonka oon ikinä tehnyt. Johtuneeko sitten siitä että olin reissussa ekaa kertaa itse vai siitä että kaupunkivalinta oli huippu? Vai kenties matkaseurasta? Voisin väittää että kaikista. No nyt joku siellä ruudun takana miettii että miksi juuri Dami? Miksi pyörien ja kannabiksen luvattu kaupunki? No tietysti koska yolo ja 420. Oltiin puhuttu joskus keväällä Kallen kanssa kuinka siistiä olis lähteä käymään Dameissa. No ihan kun tilauksesta pääsin töihin ja kaikki oli mahdollista. Tulevana keväänä ajateltiin lähteä Lontooseen, sen tosin molemmat kustantaa ihan omista pusseista :D
28.päivän aamuna noustiin erittäin virkeinä viideltä (köhköh varsinkin kun edellisenä yönä pääsin 24:00 töistä) ja suunnattiin lentokentälle. Kyllä siinä meinas jännäkakka monta kertaa tulla housuun. Miten voikaan turvatarkastus jännittää. Näytän varmasti aina siltä että kuskaan tuolla auringon pimeällä puolella suurtakin määrää kiellettyjä aineita.. Ja siltä tuntuukin. Lentokoneessa luin 50 Shades of Grey:tä ja mun poskilla loisti noin viiskymmentä eri sävyistä punaista. Nolottaa vaan niin pirusti lukea sitä kirjaa :D Ahh maankamara ja Amsterdamin RAIKAS ilma! Hmmm raikkaudesta voidaan olla montaa mieltä. Löydettiin onneksi lentokentältä helposti hotellille (neljän tähden bling näin muuten), ensin junalla sitten kävellen. Voi olla että valittiin tuo kävelyreitti vähän väärin kun ensimmäset ajatukset oli hyi, en todellakaan poistu hotellista koko matkan aikana.
Poistuin kumminkin. Suihkun ja pienten unien jälkeen. Ensimmäinen päivä meni oikeastaan ruokapaikkaa hakiessa (ah Burger King) ja tietysti heti oli pakko mennä Starbucksiin, johon päädyttiin joka päivä tuhlaamaan vähintään se 4,50e jonka keskikokoinen juoma maksoi..ja aina samaan vaikka niitä tuolla riittikin joka kulmaan. Haluttiin myös jotain ruokaa hotellille, koska hotelliaamiaiset 12e hintaan per aamu ovat hifistelyä, ja vähän pällistellä ympäristöä. Löydettiin kivoja paikkoja ja selviteltiin missäs päin on mitäkin. Ja niinkuin monet tietää on (halvan) alkoholin ikäraja Damissa 16, ja tästä syystä laitoin Kallen ostamaan pahan viinipullon (ei ole vielä hollanti hallussa että olis tiennyt mitä siinä oli), olihan sen synttärit ja olihan se kerrankin laillista tälle herralle. Ilta meni karttoja ja vihkoja selaillessa ja seuraavia päiviä suunnitellessa.

Meidän reissun selkeä tavoite oli tutkia, ei niinkään kiertää museoissa vaikka sekin olis ollut tosi kivaa ja harmittaakin Goghin missaus, ja samalla onnistua shoppailemaan kivoja juttuja. Takaan että sen suhteen ainakin onnistuin. Näissä kuvissa Damin sää näyttää huonolta, oikeasti vain yhtenä päivänä satoi, muina oli vain pilvistä tai paistoi aurinko ja koko ajan lämpötila oli vajaassa +10 asteessa. Ah kesä ja kärpäset. Ja pyörät, ne pirulliset polkuvälineet. BrummBrumm.

Mutta minne sitä oikein oltiin jouduttu? Selvinneeköhän seuraavassa tekstissä..
(huomasittekin varmaan että part 1, kamera lauloi ja juttua riittää, pysykää mukana rakkaat)

2 kommenttia: